MANFREDE PERCANTE CU ‘A ZAMPUGLIATA ROSSA
Chello ca serve pe sseje perzone
600 gramme ‘e manfrede,
300 gramme ‘e passata ‘e pummarole,
8 fascetielle ‘e rucola percante,
3 spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,
dduje puparuncielle percante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
‘nu bicchiere e mmiezo d’uoglio ‘auliva dunciglio,
50 gramme ‘e pignuole arruscate ô tiesto,
150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
Comme se fa
Mettere dint’ô mmiscaturo miezu bicchiere d’uoglio, ‘e fascetielle ‘e rucola lavata, asciuttata e spedazzata, ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,
‘nu cerasiello percante (piccanti)lavato, asciuttato e grabbato (incisi) p’ ‘o lluongo, dduje pizzeche ‘e sale fino, ‘nu cucchiaro ‘e caso pecurino rattato e siffulà a auta vitezza nfi’ a uttené ‘na sarzulella culante e tenerla ‘e parte; subbeto doppo ricà dinto a ‘na prupurziunata tiella ‘nu bicchiere d’uoglio, ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,‘nu cerasiello percante (piccanti)lavato, asciuttato e grabbato (incisi) p’ ‘o lluongo e tenerle a ffuoco allero nfi’ a cche ll’aglio piglia culore; a ‘stu punto ricà ‘a passata ‘e pummarola, accuncià ‘e sale e ppepe e fà cocere pe diece minute. Fraditanto arvere dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio) ‘e manfrede; scularle teniente teniente e revacarle dint’â tiella cu ‘a sarza ‘e pummarole ammiscà e agnadí ‘a zampugliata ‘e rucola, ‘o ccaso pecurino e tuïglia pe cinche minute a ffuoco miccio ammiscanno dellicatamente. ‘Mpiattà e serví caude ‘e fuculare ‘sti percante manfrede cu ‘a zampugliata rossa. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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