giovedì 26 aprile 2012
RICATUNE SAFRUNATE
RICATUNE SAFRUNATE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricatune,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
300 gramme ‘e ricotta ‘e pecura,
2 bustine ‘e safrone,
½ bicchiere ‘e latte caudo retunno,
50 gramme ‘e ‘nzogna,
½ bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
pepe janco macenato a ffrisco q.n.s.
Comme se fa
Ricà ‘a ‘nzogna e ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a ffuco allero fà piglià culore ô ttrigliato ‘e cepolla; a ‘stu punto agnadí ‘a ricotta dellajata cu ‘o miezu bicchiere‘e latte caudo retunno addó so’ state accumpliate ‘e ddoje bustine ‘e safrone e lassà pappià pe ttre minute a ffuoco allero; Fraditanto arevere teniente teniente ‘e ricatune dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio). Scularle e revacarle dint’ â tiella e tenercele pe quatto mminute sempe a ffuoco allero, ammiscanno e derrammanno cu ‘o ccaso pecurino,e cu ‘o ppepe janco macenato a ffrisco; fora d’ ‘o ffuoco derrammà cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino; ammiscà ancòra e ‘mpiattà.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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