lunedì 25 giugno 2012
RICCE ‘E FURETANA SAFRUNATE CU ZAMPUGLIATA ‘E RICOTTA
RICCE ‘E FURETANA   SAFRUNATE CU ZAMPUGLIATA ‘E RICOTTA
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricce ‘e furetana,
 ‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata finu fino,
dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
100 gramme d’aulive janche desciussate,
300 gramme ‘e ricotta ‘e pecura dellajate  cu ‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo,
ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente,
100 gramme ‘e caso pecurino grattato finu fino,
sale duppio ‘na   vrancata,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s. 
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato.
comme se fa
 Ntretà   ll’aulive janche desciussate e tenerle ‘e parte . Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà ll’uoglio cu ‘o ttrigliato ‘e cepolla  e tenerlo a ffuoco miccio nfi’ a cche ‘a cepolla  piglia culore;  a ‘stu punto agnadí ‘e dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo e fà cocere pe  cinche    minuti, avascianno ‘o  ffuoco  e ammiscanno spisso;  agnadí  ll’aulive ntretate e‘e ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente; fà ‘nzapurí ‘o zuco pe ddiece  minute;  agghiustà ‘e sale  fino e ppepe  janco mmacenato a ffrisco  e mantené ‘ncaudo.
Dellajà dinto a ‘na prupurziunata zuppiera ‘e  300 gramme ‘e ricotta ‘e pecura  cu ‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo e tenerle a mmanese.
Àrvere teniente teniente ‘e ricce ‘e furetana  dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â zuppiera cu ‘a ricotta dellajata, ammiscà dellicatamente e all’urdemo agnadí ‘o zuco mantenuto  ncaudo. Ammiscà e derrammà cu ‘o ccaso pecurino grattato finu fino,cu  ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato e  cu abbunnante  pepe janco mmacenato a ffrisco  . Ammiscà, ‘mpiattà e serví súbbeto ‘ntavula  ‘sti sabruse ricce ‘e furetane  safrunate.
Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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