domenica 29 luglio 2012
CALAMARE ACCUMPAGNATE
CALAMARE ACCUMPAGNATE
Sabrosa e urigginale manera ‘e cucenà ‘e calamare accumpagnannole cu ‘e nnenmmiccule e ‘a pancetta.
chello ca serve pe seje perzone
‘nu kilò (piso lisso ‘a fora d’ ‘e scarte) ‘e calamare pulezzate lavate e tagliate a anellucce,
300 gramme ‘e nnemmiccule,
300 gramme ‘e pancetta affummecata tagliata a vvarriglie,
ddoje pastenache rattate, lavate, asciuttate e ntretate a ffarinule,
ddoje majateche lomme ‘e accio janco pulezzate dê sfilacce, lavate, asciuttate e ntretate a ffarinule,
meza cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata a ffarinule, dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,
‘na cemmetella (rametto) abbunnante ‘e rosamarina,
‘nu bicchiere e mmiezo d’uoglio ‘auliva dunciglio,
sale fino e pepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
comme se fa
‘Mprimmese lavà ‘e mmenniccule e tenerle pe ‘na mez’ora a remuoglio dinto a ll’acqua fredda;fraditanto taglià a vvarriglie ‘a pancetta e suassarla senza agnadí uoglio dinto a ‘na tiella ca nun azzecca. Dinto a ‘na marmitta ricà miezu bicchiere d’uoglio e a ffuoco miccio fà piglià culore ê ffarinule ‘e pastenache, ‘ê llomme d’accio e â meza cepolla;sculà‘e mmenniccule e metterle dinto a ‘sta marmitta cu ‘e vverdure cummigliate cu acqua fredda ; aumentà ‘o ffuoco e lassà cocere pe mez’ora. A ffine cuttura,agnadí‘na cemmetella (rametto) abbunnante ‘e rosamarina, sale fino e pepe janco mmacenato a ffrisco, tuiglià e llassà cocere pe n’ati ddiece minute. Dinto a n’ata prupurziunata tiella a ffuoco miccio fà piglià culore ô trigliato d’aglio dinto a ‘nu bicchiere d’uoglio e farve suassà pe cinche minute chianu chiano ‘e calamare e â fine accuncià ‘e sale e ppepe.
Mettere dinto a ‘na sperlonga ‘e mmenniccule cu ttutte ‘e vverdure, agnadirve ‘a coppa ‘e calamare e ‘a pancetta e sserví. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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