martedì 18 settembre 2012

FAVEZE PEZZELLE

FAVEZE PEZZELLE trasetura sfezziosa pe quatto perzone chello ca ce vo’ 12 fellocce ‘e pane casareccio aute miezu centimetro, 400 gramme ‘e fiorelatte d’ Agerola a ffelle aute ‘nu centimetro, 24 sulumiglie d’alicesalate sott’uoglio, 250 gramme ‘e passata ‘e pummarola, ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino, ‘nu bicchiere e mmiezo d’uoglio auliva dunciglio, dduje cucchiare d’arecheta, sale fino e ppepe niro mmacenato a ffrisco. comme se fa Dinto a ‘na tianella ricà ‘nu bicchiere d’uoglio e a ffuoco allero fà suassà ll’aglio ntretato, agnadí ‘a passata ‘e pummarole, ‘nu pizzeco d’arecheta, accumcià ‘e sale peppe e lassà cocere ‘sta sarzulella pe ‘nu quarto d’ora. Sistimà una vicina a ll’ata ‘ncopp’ a n’asciuarro ‘e fellocce ‘e pane; verniciarle cu ‘nu cucchiaro ‘e sarza peduna e mettere ‘ncopp’ a ogne fella ‘na fella ‘e fiorelatte e dduje sulumiglie d’alicesalate, macchià cu tutta ll’ata sarza e sistimà dinto a ‘na cummedità p’ ‘o tiesto verniciata d’uoglio tutt’ ‘e fellocce ‘e pane guarnite, spruzzarle cu ll’arecheta e ll’uoglio rummase, cu sale e ppepe e passà dint’ ô tiesto caudo a 180° e tenerle nfi’ a quanno ‘o fiorelatte nun s’è accumpliato. Serví caudo ‘e tiesto. Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura) ‘e stanza pe magnà. Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale! Raffaele Bracale

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