martedì 11 settembre 2012
MENESTELLA ‘E NATALE/PASCA
MENESTELLA ‘E NATALE/PASCA
Menesta ca s’ausa a Nnapule comme trasetura ‘e ll’almuzzo ‘e Natale o ‘e Pasca (del pranzo natalizio o pasquale).
chello ca ce vo’ pe sseje perzone:
‘nu vammunciello ‘e prusutto cruro ‘e 400 gramme,
500 gramme ‘e spalla d’annecchia,
300 gramme ‘e cotena ‘e purciello, passata p’ ‘o ffuoco, lavata e tagliata a vvarriglie ‘e cm. 5 x 1 x 1,
300 gramme ‘e scarola,
300 gramme ‘e vurraccia,
300 gramme ‘e cecoria,
‘na vrancatella e ‘na presa abbunnante ‘e sale duppio,
‘na pastenaca rattata e lavata e fatta a ttre piezze ,
‘na llomma d’accio rattata e lavata, e fatta a ttre piezze
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e fatta a ttre piezze ,
ddoje pummarole tipo ROMA o SAN MARZANO scammentate (sbollentate) e spellate,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato e asciuttato,
200 gramme ‘e caso ‘e pecura; 100 gramme rattato fino e 100 gramme tagliate a ffarinule ‘e ‘nu centimetro e mmiezo ‘e ‘squina (spigolo),
pepe janco mmacenato a ffrisco q. n. s.
Comme se fa
Dinto a ‘na grossa marmitta pruvvista ‘e cupierchio mettere ‘o piezzo ‘e carne, ‘o vammunciello ‘e prusutto cruro ‘e ccotene a vvarriglie,’e piezze ‘e pastenaca, d’accio, ‘e cepolla, ‘e pummarole spellate ‘o prutusino e ‘na presa abbunnante ‘e sale duppio.Agnadí tant’acqua fredda pe cummiglià tutto e fà cocere doce doce pe ddoje ore e farne ‘nu dellicato e sabbruso broro. Arvere teniente teniente a pparte dinto a poca acqua salata (vranchetella ‘e sale duppio) tutt’ ‘e vverdure; scularle e clignarle (strizzarle) pe sculà tutta ll'acqua pussibile. Passà ‘o bbroro a cculaturo e agnadirve tutt’ ‘e verdure cotte fatte a pezzulle, ‘o vammunciello a pezzulle piccerille, ‘a carne e ‘e ccotene pure lloro a a pezzulle. Mettere ‘a marmitta ‘ncupirchiata a ffuoco allero e ccomme jesce a vvollere agnadí ‘e ffarinule ‘e caso pecurino e lassà fèrveretutto allimmeno pe n’ora; caso mai accuncià ‘e sale fino.’Mpiattà derrammanno ‘e ppurzione cu ‘o ccaso pecurino rattato e cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco.
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