sabato 9 febbraio 2013

MACCARUNCIELLE CU ‘E CUCUZZIELLE

MACCARUNCIELLE CU ‘E CUCUZZIELLE chello ca serve pe sseje perzone 600 gramme ‘e maccaruncielle, ‘nu kilò ‘e cucuzzielle vierde e piccerenielle, ‘nu bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio, ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e scamazzato, ddoje bustine ‘e safrone, ‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo, 100 gramme ‘e pecurino rattato finu fino ‘nu granne tuppeto ‘e fronne ‘e vasenicola lavate, asciuttate e ntretate a mmano senza curtiello, sale duppio ‘na vrancata, sale fino e pepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s. comme se fa Spuntà e llavà ‘e cucuzzielle; tagliarle a rundelle ‘e miezu centimetro; dinto a ‘na prupurziunata tiella auta ‘e sponna ricà ll’uoglio e fà piglià culore ô spiculo d’aglio ammunnato e scamazzato; appena è pronto levà ll’aglio e fà zuffijere a ffuoco miccio‘e rundelle ‘e cucuzzielle;quanno se songo ammusciate, bagnarle cu nu bicchiere ‘e latte retunno caudo addó so state accumpliate ‘e ddoje bustine ‘e safrone; agnadí ‘o ccaso pecurino, accuncià ‘e sale e ppepe, cummiglià ‘a tiella e lassà cocere pe ‘nu quarto d’ora sempe a ffuoco miccio. Fraditanto àrvere ‘e maccaruncielle teniente teniente; scularle e revacarle dint’â tiella cu ‘e cucuzzielle; tuiglià a ffuoco miccio pe ‘nu paro ‘e minute, ‘mpiattà e dderrammà ògne purzione cu abbunnante ttrigliato a mmano1 ‘e vasenicola. Serví caudo ‘e fuculare. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale 1 senza ausà ‘o curtiello .

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