domenica 24 marzo 2013

RICATUNE SAFRUNATE D’ ‘O SALUMIERE

RICATUNE SAFRUNATE D’ ‘O SALUMIERE Chello ca ce vo’ pe sseje perzone 600 gramme ‘e ricatune, ‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro, ammunnata e ntretata fina fina, ‘na fella doppia ‘e murtadella ‘e ciento gramme tagliata a ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina, ciento gramme ‘e pancetta affummecata tagliata a ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina, ciento gramme ‘e salame napulitano tagliato a ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina, tre bustine ‘e safrone, ‘nu cerasiello percante(piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo, ‘nu bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio, ‘nu bicchiere bicchiere ‘e vino janco asciutto, 100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino, ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino, sale duppio ‘na vrancata, sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s. Comme se fa .Ricà ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a ffuco allero fà piglià culore ô ttrigliato ‘e cepolle e ô cerasiello percante; a ‘stu punto agnadí dint’â tiella ‘e ffarinule ‘e murtadella,pancetta e ssalame; ‘nfonnerle cu ‘o bicchiere ‘e vino,farlo svapurà e fà suassà per cinche minute sempe a ffuoco allero. Fraditanto arevere teniente teniente ‘e ricatune dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio)e safrunata cu ‘e ttre bustine ‘e safrone. Scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘e ffarinule suassate; agnadí tutt’ ‘o ccaso pecurino, ammiscà e misturà pe cinche minute; â fine a ffuoco stutato derrammà cu ‘o ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino; ammiscà ancòra e ‘mpiattà. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale

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