martedì 11 giugno 2013

VERMICELLUNE ‘E ‘NTERR’ARENA

VERMICELLUNE ‘E ‘NTERR’ARENA chello ca serve pe sseje perzone 600 gramme ‘e vermicellune, 400 gramme ‘e tunno sott’uoglio, ‘nu bicchiere e miezo d’uoglio ‘auliva dunciglio, dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate, 100 gramme d’aulive nere desciussate e ntretate, 100 gramme ‘e chiapparielle sotto sale sciacquate e asciuttate, 100 gramme ‘e sulumiglie d’alice salate sott’uoglio, ‘nu cerasiello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo, 100 gramme ‘e pane ‘rattato arruscato ô tiesto, ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino, sale duppio ‘na vrancata, sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s., Comme se fa Dinto a ‘na prupurziunata tiella a sponna auta ricà ll’uoglio, agnadirve ‘e duje spicule d’aglio ammunnate e ntretate, ‘nu puparunciello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo e farle callentà a ffuoco allero; appena ‘o ttrigliato d’aglio à pigliato culore agnadí ‘o ttunno sculato e smullecato, ‘e sulumiglie d’alice salate sott’uoglio e lassà suassà tutto cosa sempe a ffuoco allero pe cinche minute;agnadí ll’aulive desciussate e ntretate, ‘e chiapparielle e lassà cocere avascianno ‘o ffuoco pe quinnece minute accuncianno, a ffine cuttura ‘e pocu ssale fino e ppepe macenato a ffrisco. Mettere a ffuoco auto ‘na caurara cu otto litre d’acqua salata (vrancata ‘e sale duppio) e appena ll’acqua jesce a vollere, àrvere pronte pronte ‘e vermicellune; scularle nun troppo asciutte e revacarle dint’â tiella cu ‘o zuco, derrammarle cu ‘o ppane ‘rattato arruscato ô tiesto e tuïglià pe quatto minute a ffuoco miccio;fora d’ ‘o ffuoco derrammà cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino, ammiscà e ‘mpiattà servenno ancòra caude ‘e fuculare chisti vermicellune sabruse! Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale

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