domenica 8 settembre 2013
OVA ‘MPRIATORIO
OVA ‘MPRIATORIO
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
12 ova,
500 gramme ‘e passata ‘e pummarola,
‘na cepolla ndurata ammunnata e ntretata,
‘nu bicchiere abbunnante d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
‘nu mazzetto ‘e vasenicola lavata, asciuttata e ntretata a mmano,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n. s.
700 gramme ‘e felle ‘e pane casareccio arruscate ô tiesto,
comme se fa
Ricà dinto a ‘na prupurziunata tiella a sponne aute tutto ll’uoglio, agnadí ‘a cepolla ammunnata e ntretata, e a ffuoco allero farle piglià culore, po agnadí ‘a passata ‘e pummarola, avascià ‘o ffuoco e fà cocere pe ‘nu quarto d’ora agnadenno â fine ‘a vasenicola lavata, asciuttata e ntretata a mmano; a ‘stu punto arapí ll’ova dinto a ‘na ciotola e farle sciulià dint’â tiella cu ‘o zuco; cummiglià e aspettà ca ll’ove quagliano; accuncià ‘e sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco, ‘mpiattà e purziunà ddoje ova a perzone. Serví caudo ‘e fuculare accumpagnanno cu felle ‘e pane casareccio arruscate ô tiesto.
Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura) ‘e stanza pe magnà.
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale
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