sabato 4 gennaio 2014
PURMIENTO COMME ‘O FACCI’ I’
PURMIENTO COMME ‘O FACCI’ I’
(stufato alla mia maniera)
Chello ca serve pe seje perzone
‘Nu kilò e duiciento ‘e curazza d’annecchia a piezze ‘e cm. cinche pe quatto, pe ttre,
‘na cepolla ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato,
‘na pastenaca grattata, lavata asciuttata e fatta a rundelle,
‘na llomma d’accio grattata, lavata asciuttata e fatta a pezzulle ‘e duje cm. ‘e squina,
‘na buatta ‘e ‘nu kilò (piso lisso) ‘e pummarole pelate,
800 gramme ‘e patane vecchie ammunnate, lavate e ffatte a felloce ‘e miezu centimetro ‘e spessore,
‘nu bicchiere d’uoglio auliva dunciglio,
‘na ciotola ‘e broro vegetale fatto cu ‘na farinula.
‘na presa abbunnante ‘e sale duppio,
pepe niro mmacenato a ffrisco q.n.s.,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino.
Comme se fa
Ricà tutto ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata cazzarola e mettere a zuffrijere a ffuoco allero ‘o ttrigliato ‘e cepolla, aglio, pastenaca e accio; appena è ppronto agnadí ‘e piezze ‘e carne e lassà suassà pe cinche minute ammiscanno spisso;a ‘stu punto agnadí ‘e pummarole, cummiglià ‘a cazzarola, avascià ‘o ffuoco e lassà cocere pe n’ora e a ll’urdemo agnadí ‘e ppatane, ricà ‘a ciotola ‘e broro, accuncià ‘e sale e ppepe e purtà a cuttura pe n’ata mez’ora. A ffuoco stutato derrammà cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino. Ammiscà, purziunà e mannà ‘ntavula caudo ‘e fuculare chistu friante purmiento comme ‘o facci’ i’.
Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura) ‘e stanza pe magnà.
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale
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