sabato 24 maggio 2014
LARDIATA SAFRUNATA
LARDIATA SAFRUNATA
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e mezzanelle murcellate a ppiezze ‘e quatto centimetre ,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
250 gramme ‘e lardiciello a varriglie ‘e cm. 5 pe 2 pe 1,
2 bustine ‘e safrone,
‘Nu bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e pepe janco macenato a ffrisco q.n.s.
Comme se fa
Ricà ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a ffuco allero fà piglià culore ô ttrigliato ‘e cepolla; a ‘stu punto agnadí ‘e vvarriglie ‘e lardiciello e ssempe a ffuoco allero farle accumplià pe cinche minute e accuncià ‘e sale e ppepe; fraditanto arvere teniente teniente ‘e mmezzanelle dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio). Scularle e revacarle dint’ â tiella agnadenno ‘e ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu ‘nu poco d’acqua ‘e cuttura d’ ‘a pasta e tenercele pe quatto mminute sempe a ffuoco allero, ammiscanno e derrammanno cu ‘o ccaso pecurino,e cu ‘o ppepe janco macenato a ffrisco; fora d’ ‘o ffuoco derrammà cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino; ammiscà ancòra e ‘mpiattà.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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