PATANE ALLARDIATE
Chesta vota ve prupongo ‘nu cuntorno d’alliccarse ‘e bbaffe.
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
‘nu kilò ‘e patane vecchie,
200 gramme ‘e lardo ‘e panza allacciato,
50 gramme ‘e ‘nzogna,
2 cucchiare ‘e farina,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ntretata,
‘na farinula pe bbroro veggetale,miezu bicchiere ‘e vino janco
asciutto,
sale fino e ppepe niro mmacenato a ffrisco q.n. s.,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu
fino.
|
|
Comme se fa
|
Ammunnà ‘e ppatane, tagliarle a ppacchetelle, lavarle e
asciuttà. Mettere dinto a ‘na prupurziunata marmitta, pruvvista ‘e cupierchio
‘o llardo allacciato e ‘a ‘nzogna e a ffuoco allero fà zuffriejere pe cinche
minute; agnadí ‘o ttrigliato ‘e cepolla e sempe a ffuoco allero farle piglià
culore; a ‘stu punto derrammà ‘e duje cucchiare ‘e farina facennola ndurà;
subbeto doppo agnadí ‘o vino e meza
ciotola d’acqua vullente addó è stata
accumpliata ‘a farinula ‘e broro veggetale; aspettà ca jesce a vollere e
agnadí ‘e pacchetelle ‘e patane;accuncià ‘e sale e ppepe, ammiscà, cummiglià
‘a marmitta avascià ‘o ffuoco e lassà cocere pe trecquarte d’ora; stutato ‘o
ffuoco derrammà ‘e ppatane cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino
lavato,asciuttato e ntretato finu fino. Serví caude ‘e fuculare ‘sti patane
sabrose, cratistu cuntorno ‘e carne, ‘e pesce o de latticine. frische. Brak
|
.
|
|
|
Nessun commento:
Posta un commento