ALICE Â SCAPECE
(alici alla scapece)
Chello
ca serve pe 6 perzone:
‘Nu kilò ‘e alice fresche ‘e jurnata,
‘Nu bicchiere ‘e acito
‘e vino janco,
‘Nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato fino fino,
‘Na fronna ‘e lauro frisco,
farina q.n.s.,
sale duppio e ppepe janco nacenato a ffrisco q.n. s.,
Tre bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio (e.v.p. s. a f.) ,
pane rattato quatto
cucchiare,
‘Nu túppeto ‘e menta lavato,
asciuttato e spezzettato a mmano.
Comme se fa.
Lavà l’ alice,levarle capa, coda, spina e mmennute (visceri) e arapennole a ffuoglie ‘e libbro,ma mantenennole aunite p’ ‘a ‘sparda (per il dorso);’nfarenarle e frijerle dinto a dduje bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio callentato.
Dinto a n’ata cummedità a ffuoco miccio fà callentà n’atu
bicchiere d’uoglio dunciglio cu ll’aglio ntretato e ‘a fronna ‘e lauro; agnadí
(aggiungere) ‘nu bicchiere ‘e acito ‘e
vino janco e fà vollere tutto pe cinche minute.
Sistimà ll’alice fritte una vicina a ll’ata dinto a ‘na sperlonga
‘e purcellana,derrammà cu ‘o ppane rattato, sale duppio, ppepe janco nacenato a ffrisco e ricà tutto cu ‘o zuco vullente d’uoglio e acito; agnadí (aggiungere) ‘a menta spezzettata,
cummiglià e primma ‘e serví, lassà arrepusà pe ‘nu paro d’ore.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o
vernecale!!
Raffaele
Bracale
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