AVEMMARIE CASO E OVA
Chello ca serve pe sseje perzone
600 gramme ‘e avemmarie (tubbettielle ricate),
3 ova
100 gramme ‘e ‘nzogna,
‘na farinula (dado) pe bbroro veggetale,
150 gramme ‘e pecurino rattato finu fino,
‘nu tupputo ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino, dduje pizzeche,
pepe janco macenato a ffrisco quanto ne piace.
Priparazzione
Appruntà ‘nu broro vullente cu quatto litre d’acqua e ‘na farinula pe
bbroro veggetale e àrverve(lessarvi)
‘a pasta; fraditanto (nel
frattempo) arapí ll’ova dint’ a ‘na ciotola e sbatterle a ffunno cu ‘na furchetta, ‘nzieme ô ppepe e ô ssale fino;fà sciogliere a ffuoco doce dint’ a
‘na tiella ‘e fierro niro ‘a ‘nzogna, aunirve ll’avemmarie arvate verde verde (al dente) e ammiscà pe ‘nu paro ‘e
minute sempe a ffuoco doce;súbbeto doppo auní ll’ova sbattute e ‘o pecurino rattato
finu fino e continuà a ammiscà fino a che ll’ova nun risultano addenzate;
‘mpiattà , e serví sott’ô colpo a ttavula
derramanno (cospargendo) ògne purzione
‘e prutusino ntretato finu fino.
Vino: asciutte e profumate
janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja.
Mangia
Napoli, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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