OVA Â MUNACHINA
Chello ca serve pe sseje perzone
otto ova toste(sode),
treciento gramme
‘e ricotta rumana,
cinquanta gramme
‘e furmaggio pecurino rattato,
noce muscata quanto ne piace,
abbunnante uoglio pe frijere,
ddoje ova
sbattute cu ‘nu pizzeco ‘e sale,
farina janca quanto ne serve,
pane rattato quanto ne serve,
sale fino e ppepe janco quanto ne serve.
Prucedimento
Ammunnà ll’ova tosta, sciacquarle e tagliarle a mmità
p ‘ ‘o lluongo; spàrtere ‘e russe dê janche da tené a pparte. frantummà ‘e russe cu ‘na
furchetta e mpastarle ‘nzieme â ricotta, ô ppecurino rattato, ô ssale, ô ppepe
e ttanta noce muscata quanto ne piace .Sistimà cu ‘nu cucchiarino ‘a café ‘o cumposto dint’ê janche cercanno ‘e dà ô ‘mpasto
‘na forma bumbata; ‘nfarenà chesti mmeze
ova, ‘nfonnerle dinto a ll’ova sbattute, passarle dellicatamente dint’ô
ppane rattato facenno attenzione a mantenerne ‘a forma; frijerne poche pe vvota
dinto a pparicchio uoglio pe ffrjere vullente e prufunno nfi’ a cche nun
addeventano ndurate. Appujarle ‘ncopp’ a
‘na carta asciugante e servirle caude
comme trasetura ‘nzieme a furmagge piccante e ffellate assurtite.
Brak
Nessun commento:
Posta un commento