CALAMARE JENCUTE
chello ca serve pe seje perzone
6 calamare gruosse,
18 mazzancolle ‘scarpate, lavate e ntretate,
3 grossi patane vecchie,
dduje bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
‘o zuco passato a cculaturo ‘e duje limune ‘e Surriento,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,
ddoje fronne ‘e lauro frisco ntretato,
‘na fraschetella ‘e peperna spullecata,
‘nu cucchiarino ‘e pepe janco macenato a ffrisco,
‘na vrancata e ‘na presa o doje ‘e sale duppio,
sale fino q.n.s.
comme se fa
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   Àrvere  ‘e  patane dinto a abbunnante  acqua vullente
  salata
  (vrancata ‘e sale duppio) pe 25 minute,scularle, spellarle e passarle ô
  ‘spremmeturo.recugliennole dinto a ‘na zupperella;agnadí ‘e mazzancolle
  ‘scarpate  lavate e ntretate;  salà, pepà e cunní cu miezu bicchiere
  d’uoglio, ddoje fronne ‘e lauro frisco ntretato e ‘na fraschetella ‘e
  peperna   spullecata.  Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! raffaele bracale 
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