domenica 6 settembre 2020

DON CICCILLE ‘NCRUVATTATE ‘NCEPULLATE

 DON CICCILLE ‘NCRUVATTATE ‘NCEPULLATE

 chello ca serve pe seje perzone

 600 gramme ‘e donciccille ‘ncruvattate,

 400 gramme ‘e cepolle nuvelle janche,

 250 gramme ‘e pummarole ramate mature,

 ‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

 ‘nu túppeto ‘e vasenicola lavato, asciuttato e murcellato    a  mmano,

 150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,

  sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n.v.,

  sale duppio ‘na vrancata.

    

Comme se fa

Lavà e ammunnà ‘e cepolle  lassanno 5 centimetri ‘e  turzo  (gambo) attaccato a ll’ampullo  (al bulbo); tagliarle p’ ‘o lluongo ‘nquatto parte. Scuttà ‘e ppuummarole  dinto a ‘na marmitta  d’acqua vullente, scularle,spellarle e tagliarle a farinule levanno ‘e semmente.Dinto a ‘na prupurziunata tiella a ffuoco allero scarfà tutto ll’uoglio cu quacche fronna ‘e vasenicola lavata, asciuttata e murcellata    a  mmano; agnadí ‘e quarte ‘e cepolle e ffarle suassà pe cinche minute; a ‘stu punto agnadí ‘e ffarinule ‘e pummarole , avascià ‘o ffuoco accuncià ‘e sale e ppepe e lassà cocere pe ‘nu quarto d’ora ammiscanno ogne tanto.Mantenere ‘ncaudo e fraditanto arvere ‘a pasta dinto   abbunante acqua  salata (vrancata ‘e sale duppio) . Scularla pronta pronta e revacarla dint’â tiella cu ‘e cepolle; farle ‘nzapurí pe quatto minute a ffuoco allero  derramanno cu ‘o ccaso pecurino. ‘mpiattà e serví caudo ‘e fuculare. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

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