PASTOTTO CU ZZAMPUGLIATA ‘E FFUNGE PURCINE.
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e tubbettielle
(avemmarie) ricate,
100 gramme ‘e pancetta tesa tagliata a ffarinule piccerenelle,
‘nu bicchiere e miezo d’uoglio ‘auliva
dunciglio,
5 gruosse funge purcine pulezzate, asciuttate e trifulate,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata suttile,
‘nu spiculo d’aglio ammunnato e scamazzato,
‘ddoje farinule pe bbroro veggetale,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e pepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.,
‘nu tuppeto ‘e prutusino, lavato asciuttato e ntretato finu fino,
100 gramme ‘e pecurino rattato finu fino.
Comme
se fa
Pulezzà cu ‘cu curtellucce affilato ‘e funge, annettarle cu ‘na mappina ummeta
e asciuttarle,tagliarle a ffarinule e farle suffrijere pe cinche minute a ffuoco doce dinto a ‘na tiella cu miezu
bicchiere d’uoglio e ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e scamazzato; accuncià ‘e sale e pepe e passà
tutto a ‘nu mmiscraturo nfi’ a uttené ‘na zumpagliata criceta e malacosa. e
tenerla ‘e parte ‘ncaudo. A ‘stu punto appruntà
‘o broro veggetale cu tre litri
d’acqua fredda e ‘e ddoje farinule pe bbroro; fraditanto àrvere a mmeza cuttura
dint’ô bbroro veggetale vullente ‘e tubbettielle.
Ricà ‘o riesto ‘e ll’uoglio dint’â
tiella, farlo callentà e agnadí ‘o ttrigliato ‘e cepolla facennola appassulià a
ffuoco allero, po avascià ‘o ffuoco e agnadí ‘a pancetta e farla suassà pe
cinche minute; a chistu punto ricà dint’â tiella ‘e tubbettielle arvate a mmeza
cuttura agnadenno uno o dduje cuppine ‘e
bbroro vullente e cumpletà ‘a cuttura d’ ‘a pasta; ammiscà e súbbeto doppo
agnadí ‘a zumpagliata ‘e funge; aumentà ‘o
ffuoco e dderrammà cu ‘o ccaso pecurino, cumpletanno ‘o pastotto cu n’atu filo
d’uoglio a ccruro e derrammanno apprimma cu ‘o tuppeto ‘e prutusino ntretato
finu fino e ppo abbunnantemente ‘e pepe
janco mmacenato a ffrisco. ‘Mpiattà, e serví caudo ‘e fuculare ‘stu pastotto
gurmante.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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