RICATUNE CU LL’AULIVE
chello ca serve pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricatune,
400 gramme ‘e passata ‘e pummarole,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntora ammunnata e ntretata,
100 gramme d’aulive nere desciussate e ntretate,
100 gramme d’aulive janche desciussate e ntretate,
‘nu cucchiaro ‘e pignuole arruscate ô tiesto ,
‘nu cucchiaro abbunnante d’uva passa ammullata,
‘nu cerasiello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.,
Comme se fa
Dinto a ‘na prupurziunata tiella a sponna auta ricà ll’uoglio, agnadirve a cepolla ntretata , ‘nu puparunciello pirciante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo, e farle suassà a ffuoco allero; appena ‘a cepolla à pigliato culore agnadí ‘a passata ‘e pummarola,ll’aulive desciussate e ntretate, ll’uva passa e ‘e pignuole e lassà cocere sempe a ffuoco allero pe quinnece minute accuncianno, a ffine cuttura ‘e sale fino e ppepe macenato a ffrisco.
Mettere a ffuoco auto ‘na caurara cu otto litre d’acqua salata (vrancata ‘e sale duppio) e appena ll’acqua jesce a vollere, àrvere pronte pronte ‘e ricatune; scularle e revacarle dint’â tiella cu ‘o zuco e tuïglià pe tre minute a ffuoco miccio;fora d’ ‘o ffuoco derramma cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino, ammiscà e ‘mpiattà servenno ancòra caude ‘e fuculare chisti ricatune sabruse!
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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