lunedì 12 marzo 2012

RICATUNE CU LL’AULIVE

RICATUNE CU LL’AULIVE

chello ca serve pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricatune,
400 gramme ‘e passata ‘e pummarole,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntora ammunnata e ntretata,
100 gramme d’aulive nere desciussate e ntretate,
100 gramme d’aulive janche desciussate e ntretate,
‘nu cucchiaro ‘e pignuole arruscate ô tiesto ,
‘nu cucchiaro abbunnante d’uva passa ammullata,
‘nu cerasiello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.,
Comme se fa
Dinto a ‘na prupurziunata tiella a sponna auta ricà ll’uoglio, agnadirve a cepolla ntretata , ‘nu puparunciello pirciante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo, e farle suassà a ffuoco allero; appena ‘a cepolla à pigliato culore agnadí ‘a passata ‘e pummarola,ll’aulive desciussate e ntretate, ll’uva passa e ‘e pignuole e lassà cocere sempe a ffuoco allero pe quinnece minute accuncianno, a ffine cuttura ‘e sale fino e ppepe macenato a ffrisco.

Mettere a ffuoco auto ‘na caurara cu otto litre d’acqua salata (vrancata ‘e sale duppio) e appena ll’acqua jesce a vollere, àrvere pronte pronte ‘e ricatune; scularle e revacarle dint’â tiella cu ‘o zuco e tuïglià pe tre minute a ffuoco miccio;fora d’ ‘o ffuoco derramma cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino, ammiscà e ‘mpiattà servenno ancòra caude ‘e fuculare chisti ricatune sabruse!
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale

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