lunedì 1 ottobre 2012

CORACHIATTA Â CACCIATORA

CORACHIATTA Â CACCIATORA Chello ca serve pe sseje perzone: 2 kilò ‘e spezzato ‘e sella ‘e corachiatta a ppiezze ‘e cm. 4 pe 6 pe 5, ‘nu cucchiaro ‘e ‘nzogna, ½ bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio, 1/2 bicchiere d’acito ‘e vino russo, 4 alice salate levate ‘e sale lavate e spinate o paro piso ‘e sulumiglie d’alice salate sott’ uoglio, farina q. n. s. ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino, ½ cipolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata 400 gramme ‘e porpa ‘e pummarola, Rosamarina spullecata q.n.s. Sarvia ntretata q.n.s. Sale fino e ppepe jianco q.n.s. ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino. comme se fa Lavà e asciuttà ‘e piezze ‘e corachiatta, ‘nfarenarle a mmestiere e farle suassà a ffuoco allero dinto a ‘na cazzarola a sponne aute cu ll’uoglio, ‘a ‘nzogna e ‘a cepolla ntretata; nun appena so’ suassate agnadí ‘a porpa‘e pummarola,’o ssale, ‘o ppepe e ‘o ttrigliato d’aglio, rosamarina e sarvia. Bagnà ‘o corachiatta cu ll’acito e ‘nu bicchiere d'acqua cauda. Avascià ‘o ffuoco e ffà cocere ‘a carne pe n’ora ammiscanno ògne ttanto pe nun farla azzeccà sotto. Fraditanto mettere dinto a ‘na tielloccia ‘nu filo d’uoglio e a ffuoco miccio farve sciogliere tutte ll’alice salate scamazzannole cu ‘na ponta ‘e cucchiarella, nfi’ a uttené ‘na sarzulella dellicata ca a ffuoco stutato e ccuttura cumpletata va agnadita â carne ‘nzieme ô tuppeto ‘e prutusino ntretato Nota ô posto d’ ‘e piezze ‘e sella se po’ ausà’nu cusciotto d’ ‘o corachiatta disussato, e ttagliato a piezze gruosse. Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria e servute a ttiempo (temperatura) ‘e stanza pe magnà. Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve, cunzulàteve ‘o vernecale e facíteve ‘a scarpetta! Raffaele Bracale

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