domenica 22 aprile 2018

ALICE â SCAPECE


ALICE â SCAPECE
(alici alla scapece)

Chello ca  serve pe 6 perzone:
‘Nu kilò ‘e alice fresche ‘e jurnata,
‘Nu bicchiere ‘e  acito ‘e  vino janco,
‘Nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato fino fino,
‘Na fronna ‘e lauro frisco,
farina q.n.s.,
sale duppio e ppepe janco nacenato a ffrisco  q.n. s.,
 Tre  bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio (e.v.p. s. a f.) ,
pane rattato quatte  cucchiare, 
‘Nu túppeto  ‘e menta lavato, asciuttato e spezzettato a mmano.


Comme se fa.
Lavà l’ alice,levarle capa, coda, spina e mmennute (visceri) e  arapennole a ffuoglie ‘e libbro,ma  mantenennole aunite p’ ‘a ‘sparda (per il dorso);’nfarenarle e frijerle dinto a dduje bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio callentato.
Dinto a n’ata cummedità a ffuoco miccio fà callentà n’atu bicchiere d’uoglio dunciglio cu ll’aglio ntretato e ‘a fronna ‘e lauro; agnadí (aggiungere) ‘nu bicchiere ‘e  acito ‘e  vino janco e fà vollere tutto pe cinche minute.
Sistimà ll’alice fritte una vicina a ll’ata dinto a ‘na sperlonga ‘e purcellana,derrammà cu ‘o ppane rattato, sale duppio,  ppepe janco nacenato a ffrisco    e ricà tutto  cu ‘o zuco vullente d’uoglio e acito; agnadí (aggiungere) ‘a menta spezzettata, cummiglià   e primma ‘e  serví,  lassà arrepusà pe ‘nu paro d’ore.
Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja.
Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale





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