venerdì 20 aprile 2018

CRUSTINI ‘E FEGATIELLE


CRUSTINI ‘E FEGATIELLE

Chello ca serve pe sseje   perzone:
12 fellocce  ‘e pane casareccio abbrustulute ô tiesto (a duiciento grade) o a sciamma auta;
8 -10 fegatielli ‘e purciello  pe 500 gramme  arravugliate dint’â rezza (omento) ‘nzieme (pe ògne fegatiello)  a ‘na fronna ‘e lauro frisco;
‘Na  cepolla ndurata ‘e Muntoro  rebbanata (affettata) fina fina;
‘Nu  bicchiere ‘e  vino russo,asciutto e dde sustanza;
8 sulumiglie  (filetti) ‘e alice salate levate ‘e sale e senza spina, o paro piso ‘e sulumiglie  (filetti)  d’alice salate   sott’uoglio;
‘Nu  bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio  (e. v.p.s. a f.);
‘Nu  cucchiaro ‘e chiappare levate ‘e sale e sciacquate;  
sale fino e ppepe nero q. n. s.

Comme se fa
Dinto a ‘na granna tiella ‘e fierro niro mettere mità ‘e ll’uoglio, auní ‘a cepolla rebbanata (affettata) fina fina e a ffuoco allero farla abburrí (stufare) (senza farla appiccià );agnadí ‘e fegatielle arravugliate dint’â rezza,’nfonnerle cu ‘na tazza d’acqua vullente e lassarle  cocere a a ffuoco allero allero; appena ca so’ cuotte  e suassate  (rosolati), levà ‘e fronne ‘e lauro, spezzettà  ‘e fegatielle   e metterle dinto a ‘nu mmiscatore  (mixer), ‘nfunnennole cu ‘nu bicchiere ‘e vino russo;avvià ‘o mmiscatore a vvelocità sustenuta e appruntà ‘na crema ‘a tené a pparte; tenete da parte;  fraditanto dinto â stessa tiella mettere ll’ata mmità d’uoglio e a ffuoco allero sciogliere l’alice salate ‘nzieme ê chiappare; auní  ‘a  crema ‘e  fegatielle accuncianno ‘e sale e ppepe; fà ripiglià calore a ttutto ‘o cumposto e pprimma ca se fa friddo auntarlo  (spalmarlo) ‘ncopp’ê crustine ca vanno servute caude caude comme sabrosa trasetura.
Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria  e  servute a ttiempo  (temperatura) ‘e stanza ‘a magnà.
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale



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