OVA Â MUNACHINA
Chello ca serve pe sseje perzone
otto ova toste(sode),
treciento gramme ‘e ricotta rumana,
cinquanta gramme ‘e furmaggio pecurino rattato,
noce muscata
quanto ne piace,
abbunnante uoglio
pe frijere,
ddoje ova sbattute cu ‘nu pizzeco ‘e sale,
farina janca quanto
ne serve,
pane rattato quanto
ne serve,
sale fino e ppepe
janco quanto ne serve.
Prucedimento
Ammunnà ll’ova
tosta, sciacquarle e ttagliarle a mmità p ‘ ‘o llungo; spàrtere ‘e russe dê janche
da tené a pparte. scamazzà ‘e russe cu ‘na
furchetta e mpastarle cu ‘a ricotta, ‘o ppecurino rattato, ‘o ssale, ‘o ppepe e
ttanta noce muscata quanto ne piace .Sistimà cu ‘nu cucchiarino ‘a café ‘o cumposto dint’ê janche cercanno ‘e dà ô ‘mpasto
‘na forma bumbata; ‘nfarenà chesti mmeze
ova, ‘nfonnerle dinto a ll’ova sbattute, passarle delicatamente dint’ô
ppane rattato facenno attenzione a mantenerne ‘a forma; frijerne poche pe vvota
dinto a pparicchio uoglio pe ffrjere vullente e prufunno finché nun addeventano ndurate. Appujarle ‘ncopp’ a ‘na carta
asciugante e servirle caude comme
antipasto ‘nzieme a furmagge piccante e fellate assurtite.
Brak
Nessun commento:
Posta un commento