martedì 25 agosto 2020

PESCE SPATA FRIANTE Ô TIESTO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PESCE SPATA PESCE SPATA FRIANTE  Ô TIESTO

chello ca serve pe 4 perzone

miezu chilò ‘e pesce spata tagliato a ffelle doppie dduje centimetre,

‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,

‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato,

‘nu túppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino,

‘o zuco passato a culaturo (filtro) ‘e ‘nu limone ‘e Surriento,

dduje bicchiere ‘e vino janco asciutto,

‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

sale duppio cunnito e ppepe janco macenato a ffrisco q.n. s.,

 

comme se fa:

 Cu dduje cucchiare d’uoglio auntà (ungere) ‘na cummedità bbona p’ ‘o tiesto e derrammarve cepolla e aglio ammunnate e ntretate;  lavà ‘e ffelle ‘e pesce, asciuttarle e sistimarle dint’â cummedità una vicina a ll’ata; salà, pepà e allegnà (condire) cu cquatto cucchiare d’uoglio  e ‘nfonnere cu ‘o  vino janco.

 

Cummiglià ‘a cummedità e mannarla dint’ô tiesto caudo a 200° pe diece minute. Sbattere dint’ a ‘na ciotola ll’uoglio rummaso cu ‘o zuco ‘e limone e ‘o prutusino ntretato. Sistimà ‘e ffelle ‘e pesce dint’ a ‘na sperlonga,allegnà cu ‘a sarzulella sbattuta e serví. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e aggarbatéve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

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