RICATUNE ARRECCUTE
Chello ca ce vo’ pe sseje
perzone:
600 gramme ‘e ricatune,
300 gramme ‘e saciccia
spullecata,
300 gramme ‘e ricotta ‘e
pecura,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
‘nu cucchiaro ‘e pignuole,
‘nu cucchiaro abbunnante d’uva
passa ammullata,
100 gramme ‘e pecurino rattato
finu fino.
120 gramme ‘e cosce ‘e quaglie
(gherigli di noci) spezzettate.
ddoje bustine ‘e safrone,
‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto abbunnante ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato.
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco
macenato a ffrisco q.n.s.,
Comme se fa
Levà ‘a pellecchia â saciccia, spullecarla e metterla
a ffuoco allero dinto a ‘na tiella cu ll’uoglio;farla suassà pe diece
minute; faditanto accumplià ‘a ricotta cu ‘nu bicchiere ‘e latte retunno
caudo addó ggià so’ state accumpliate ‘e bustine ‘e safrone e agnadí ‘a
ricotta dint’â tiella cu ‘a saciccia, accuncià ‘e sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco
e ffà pappià pe cinche minute a ffuoco miccio.
Fraditanto arvere ‘e ricatune dinto a otto litre d’acqua vullente salata
(vrancata ‘e sale duppio); scularle teniente teniente e agnadirle dint’â
tiella cu ‘a cunnimma; derrammà cu ‘o ccaso pecurino rattato finu
fino, ammiscà e tené a ffuoco miccio pe dduje minute;
‘mpiattà derrammanno ‘e purzione cu
abbunnanteprutusino lavato, asciuttato e ntretato; serví ‘ntavula caude ‘e
fuculare ‘sti ricatune arreccute.
Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico,
Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate
dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria
e servute a ttiempo (temperatura)
‘e stanza pe magnà.
Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e
cunzulàteve ‘o vernecale!
Raffaele Bracale
|
Nessun commento:
Posta un commento