RICATUNE SAFRUNATE D’ ‘O SALUMIERE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricatune,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro,
ammunnata e ntretata fina fina,
‘na fella doppia ‘e murtadella ‘e ciento gramme tagliata a ffarinule ‘e
‘nu cm. ‘e squina,
ciento gramme ‘e pancetta affummecata
tagliata a ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina,
ciento gramme ‘e salame napulitano
tagliato a ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina,
tre bustine ‘e safrone,
‘nu cerasiello percante(piccante)lavato,
asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o
lluongo,
‘nu bicchiere d’ uoglio ‘auliva
dunciglio,
‘nu bicchiere bicchiere ‘e vino janco
asciutto,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato
finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.
Comme se fa
.Ricà ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a
ffuco allero fà piglià culore ô ttrigliato ‘e cepolle e ô cerasiello
percante; a ‘stu punto agnadí dint’â tiella ‘e ffarinule ‘e
murtadella,pancetta e ssalame; ‘nfonnerle cu ‘o bicchiere ‘e vino,farlo
svapurà e fà suassà per cinche minute sempe a ffuoco allero. Fraditanto
arevere teniente teniente ‘e ricatune dinto a ‘na caurara cu otto litre
d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio)e safrunata cu ‘e ttre
bustine ‘e safrone. Scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘e ffarinule
suassate; agnadí tutt’ ‘o ccaso pecurino, ammiscà e misturà pe cinche minute;
â fine a ffuoco stutato derrammà cu ‘o
‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino; ammiscà ancòra e ‘mpiattà. Vino: asciutte e profumate
janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia,
Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o
vernecale!! Raffaele Bracale |
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