RICCE ‘E FURETANA â SURRENTINA
chello ca serve pe sseje perzone
600 gramme ‘e ricce
‘e furetana,
miezu chilò ‘e
mulignane viulette napulitane,
400 gramme ‘e passata ‘e pummarola,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
‘nu
puparunciello pirciante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato
(inciso) p’ ‘o lluongo,
400 gramme ‘e muzzarella tagliata a ffarinule piccerelle,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
sale duppio ‘ddoje
vrancate,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
100 gramme ‘e pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato.
comme se fa
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Lavà e asciuttà
‘e mulignane levanno ‘e streppune e ‘e ddoje ponte; tagliarle a felle doppie dduje centimetre e sestimarle a ccuscie
(derrammate ognuno ‘e sale duppio) dinto a ‘nu scolapasta pe ‘na mez’ora.
Scularle, sciacquarle sotto a ‘nu strèpeto d’acqua fredda, spremmerle a
tagliarle a ffarinule ‘e tre centimetre pe dduje pe ttre. Sciacquarle ancòra.
Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà ll’uoglio cu ‘o
ttrigliato ‘e cepolla e tenerlo a ffuoco miccio nfi’ a cche nun à pigliato culore; agnadí ‘e ffarinule ‘e
mulignane, aizà ‘o ffuoco e fà
cocere pe ddiece minute; auní ‘a passata ‘e pummarole, ‘o
puparunciello pirciante (piccante)lavato, asciuttato e
grabbato (incisi) p’ ‘o lluongo,e
fà cocere pe n’ati ddiece minuti, ma avascianno ‘o ffuoco e ammiscanno spisso; agghiustà ‘e sale fino e mantené ‘ncaudo.
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Àrvere teniente teniente ‘e ricce ‘e furetane dinto a
otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e
revacarle dint’ â tiella cu ‘o zzuco
caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu
tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e
ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà derrammà cu ‘o ccaso e ‘o ppepe
mmacenato a ffrisco e serví caude ‘e
fuculare ‘sti sabruse ricce ‘e furetane â surrentina.
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Vino: asciutte e profumate
janche nustrane ( Solopaca, Capri,
Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o
vernecale!!
Raffaele
Bracale
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