mercoledì 16 settembre 2020

TAGLIATELLE D’ ‘O BBUSCIARONE

TAGLIATELLE D’ ‘O BBUSCIARONE

tagliatelle del boscaiolo

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone

‘na mulignana longa viuletta napulitana,

‘na pastenaca rattata, lavata e tagliata a rundelle,

6 gruosse funge  purcine frische o ‘nfriernate (surgelate),

6 cape ‘e saciccia  spellate e spullecate,

‘nu bicchiere ‘e  vino janco asciutto,

‘nu bicchiere e mmiezo d’uoglio ‘auliva dunciglio,

150 gramme ‘e ricotta ‘e pecura,

‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo,

2 spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,

’na cepolla ndurata e Muntoro ammunnata e ntretata finu fina,

 ‘nu tuppeto ‘e prutusino  lavato, asciuttato e ntretato finu fino,

sale duppio ‘na  vrancate,

100 gramme ‘e caso pecurino rattato funu fino,

 sale fino tre  cucchiare e mmiezo,

 pepe janco mmacenato a ffrisco q.n. s.

 

 

 

Comme se fa

 

Lavà,spuntà, lavà, asciuttà e taglià a ffarinule ‘a mulignana derrammannola cu ‘nu paro ‘e cucchiare ‘e sale fino   e mettennola sotto a ‘nu piso pe trenta minute nfi’ a cche à perzo tutto ‘o zuco amaro;sciacquarla cu acqua fredda currente, spremmerla e tenerla ‘e parte.Fraditanto dinto a ‘na prupurziunata tiella a ffuoco miccio cu ‘nu miezu bicchiere d’uoglio   fà suassà ‘e sacicce spullecate ‘nfunnennole cu  ‘o bicchiere ‘e vino ‘a fà svapurà; levarla dô ffuoco e tenerla ‘e parte. Dinto ô stessa tiella, agnadí   n’ a’ ppoco d’uoglio cu ‘o ttrigliato d’aglio e appena à pigliato culore a ffuoco allero farve suassà ‘e funge pulezzate e tagliate p ‘ ‘o lluogo a fellocce suttile; agnadí ‘a cepolla, e ‘a pastenaca a rundelle; accuncià ‘e sale e ppepe e purtà a cuttura; a ‘stu punto frijere a pparte cu ll’uoglio rummaso ‘e ffarinule ‘e mulignane, accunciarle ‘e sale e ppepe e revacà tutto cosa dint’â tiella cu funge e sacicce, agnadí ‘a ricotta dellajata cu ‘o llatte retunno caudo, ammiscà tutto e mantené ‘ncaudo. Fraditanto àrvere ‘e ttagliatelle dinto a ‘na caurara cu  abbunnante acqua vullente salata(vrancata  ‘e sale duppio);   scularle    pronte pronte  e revacarle dint’â tiella cu ‘a cunnimma e ttuiglià a ffuoco miccio pe cinche minute  e â fine  agnadí, a ffucularo stutato ‘o pprutusino  lavato, asciuttato e ntretato finu fino. ‘Mpiattà derrammanno ‘ncopp’ a ògne purzione ‘o ppecurino rattato  e abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco.Serví caudo ‘e fuculare.

Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico, Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria  e  servute a ttiempo  (temperatura) ‘e stanza pe magnà.

Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!

Raffaele Bracale

  

 

 

 

 

 

 

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