VERMICELLUNE PERCANTE CU ZZUMPAGLIATA ‘E RUCOLA
(vermicelloni piccanti in salsa di rucola)
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone:
600 gramme ‘e vermicellune,
1/2 bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
‘nu cucchiaro abbunnante ‘e ‘nzogna,
Dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,
‘na vrancata ‘e sale duppio,
pepe janco mmacenato a ffrisco q. n. p.,
200 gramme ‘e cosce ‘e quaglia (gherigli di noci).
P’’a zumpagliata ‘e rucola
Dudece mazziette ‘e rucola percante,
‘Nu bicchiere e mmiezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
‘o zuco passato a culaturo ‘e ‘nu limone ‘e Surriento,
100 gramme ‘e cosce ‘e quaglia (gherigli di noci).
50 gramme ‘e pignuole arruscate ô tiesto,
dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,
sale fino e pepe niro mmacenato a ffrisco q.n.s..
Comme se fa
S’accummencia appruntanno ‘a zumpagliata ‘e rucola: ammunnà e lavà ‘a rucola scartanno ‘e streppune troppo lunghe e ttuoste; mettera ‘a rucola dinto a ‘nu mmiscaturo cu ssale fino, pepe niro mmacenato a ffrisco, ‘nu bicchiere e mmiezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio, ‘nu cucchiaio di aglio ntretato e ‘o zuco ‘e limone passato a culaturo, ‘e cosce ‘e quaglia (gherigli di noci) e ‘e pignuole arruscate ô tiesto.Siffulà e tené a pparte ‘sta zumpagliata ‘e rucola.
Arvere ‘e vermicellune dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio); scularle vierde vierde,e mantenerle ‘ncaudo.Quanno songo ancòra a mmeza cuttura ricà dinto a ‘na prupurziunata tiella ‘o miezu bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,‘o cucchiaro abbunnante ‘e ‘nzogna
e ‘e duje spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,e a ffuoco allero fà piglià culore a ll’aglio; appena so’ ppronte agnadí dinto a ‘sta tiella ‘e vermicellune arvate e dduje cucchiare ‘e zumpagliata ‘e rucola, ammiscà e tené tutto a ffuoco allero pe tre minute; vernicià cu ‘o riesto d’ ‘a zumpagliata seje piatte accuppute, arravuglià a nnivo ‘e vermicellune e pusiziunarne ‘nu paro p’ògne piatto; derrammà ‘ncopp’ a ‘sti nive abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco,
e ‘e ccosce ‘e quaglia ntretate. Serví ancòra caude ‘e fucularo chisti vermicellune percante. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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