VERMICELLUNE SAFRUNATE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e vermicellune,
200 gramme
‘e pancetta affummecata
ttagliata a vvarriglie,
‘nu bicchiere
d’uoglio ‘aulive dunciglio,
‘nu spicule
d’aglio ammunnato e ntretato,
‘nu bicchiere ‘e
vino janco asciutto,
ddoje bustine ‘e safrone,
‘na lomma d’ accio ammunnata, lavata e ntretata,
‘na pastenaca ammunnata,
lavata e ntretata,
‘na cepolla ndurata
‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata
sale fino e pepe janco q.n. s.
Comme se fa
Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e
cupierchio, ‘o bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, cepolla,
accio e ppastenaca e a ffuoco allero farle piglià culore, agnadí ‘a pancetta
tagliata a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘‘e dduje
puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate
(incisi) p’ ‘o lluongo,salà,
agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó so’ state accumpliate ‘e ddoje
bustine ‘e safrone e cuntinuà ‘a
cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.
Àrvere teniente teniente ‘e vermicellune dinto a otto
litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e
revacarle dint’ â cazzarola cu ‘o
zuco caudo. Ammiscà, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e
tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu
tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e
ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà, derrammà ‘e purzione cu abbunnante pepe
janco mmacenato a ffrisco e cu ‘nu filo d’uoglio a ccruro.Serví caude ‘e
fuculare ‘sti sabruse vermicellune safrunate.
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Vino: asciutte e profumate
janche nustrane ( Solopaca, Capri,
Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o
vernecale!!
Raffaele
Bracale
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VERMICELLUNE SAFRUNATE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e vermicellune,
200 gramme
‘e pancetta affummecata
ttagliata a vvarriglie,
‘nu bicchiere
d’uoglio ‘aulive dunciglio,
‘nu spicule
d’aglio ammunnato e ntretato,
‘nu bicchiere ‘e
vino janco asciutto,
ddoje bustine ‘e safrone,
‘na lomma d’ accio ammunnata, lavata e ntretata,
‘na pastenaca ammunnata,
lavata e ntretata,
‘na cepolla ndurata
‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata
sale fino e pepe janco q.n. s.
Comme se fa
Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e
cupierchio, ‘o bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, cepolla,
accio e ppastenaca e a ffuoco allero farle piglià culore, agnadí ‘a pancetta
tagliata a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘‘e dduje
puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate
(incisi) p’ ‘o lluongo,salà,
agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó so’ state accumpliate ‘e ddoje
bustine ‘e safrone e cuntinuà ‘a
cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.
Àrvere teniente teniente ‘e vermicellune dinto a otto
litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e
revacarle dint’ â cazzarola cu ‘o
zuco caudo. Ammiscà, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e
tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu
tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e
ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà, derrammà ‘e purzione cu abbunnante pepe
janco mmacenato a ffrisco e cu ‘nu filo d’uoglio a ccruro.Serví caude ‘e
fuculare ‘sti sabruse vermicellune safrunate.
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Vino: asciutte e profumate
janche nustrane ( Solopaca, Capri,
Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o
vernecale!!
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