giovedì 17 settembre 2020

VERMICELLUNE SAFRUNATE

 

VERMICELLUNE SAFRUNATE

 

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e vermicellune,

200 gramme  ‘e  pancetta affummecata ttagliata a vvarriglie,

‘nu bicchiere  d’uoglio ‘aulive dunciglio,

‘nu  spicule d’aglio ammunnato e ntretato,

 ‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,

ddoje bustine ‘e safrone,

‘na lomma d’ accio ammunnata,  lavata e ntretata,

‘na pastenaca ammunnata,  lavata e ntretata,

‘na  cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,

150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino,

sale duppio ‘na vrancata
sale fino e pepe janco  q.n. s.

 

Comme se fa

Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e cupierchio, ‘o bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, cepolla, accio e ppastenaca e a ffuoco allero farle piglià culore, agnadí ‘a pancetta tagliata a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘‘e dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,salà, agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó so’ state accumpliate ‘e ddoje bustine ‘e safrone  e cuntinuà ‘a cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.

Àrvere teniente teniente ‘e vermicellune dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â cazzarola cu ‘o zuco caudo. Ammiscà, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo,  fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà, derrammà ‘e purzione cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco e cu ‘nu filo d’uoglio a ccruro.Serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse vermicellune safrunate.

 

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

VERMICELLUNE SAFRUNATE

 

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e vermicellune,

200 gramme  ‘e  pancetta affummecata ttagliata a vvarriglie,

‘nu bicchiere  d’uoglio ‘aulive dunciglio,

‘nu  spicule d’aglio ammunnato e ntretato,

 ‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,

ddoje bustine ‘e safrone,

‘na lomma d’ accio ammunnata,  lavata e ntretata,

‘na pastenaca ammunnata,  lavata e ntretata,

‘na  cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,

150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino,

sale duppio ‘na vrancata
sale fino e pepe janco  q.n. s.

 

Comme se fa

Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e cupierchio, ‘o bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, cepolla, accio e ppastenaca e a ffuoco allero farle piglià culore, agnadí ‘a pancetta tagliata a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘‘e dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,salà, agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó so’ state accumpliate ‘e ddoje bustine ‘e safrone  e cuntinuà ‘a cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.

Àrvere teniente teniente ‘e vermicellune dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â cazzarola cu ‘o zuco caudo. Ammiscà, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo,  fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà, derrammà ‘e purzione cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco e cu ‘nu filo d’uoglio a ccruro.Serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse vermicellune safrunate.

 

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

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