domenica 29 agosto 2021

FRITTATA ‘E MACCARUNE SAFRUNATA

 

 

FRITTATA ‘E MACCARUNE SAFRUNATA

 

Chello ca ce vo’ pe ddoje perzone
400 gramme  ‘e vermecielle o ‘e bucatine arvate teniente teniente dinto a otto litre d’acqua salata vullente, sculate a mmestiere e passate pe mez’ora dint’â jacciaja,  

4 ova,

2 cucuzzielle vierde   napulitane, lavate, asciuttate, spuntate e ttagliate a rundelle doppie  ½ cm.,

4 gruosse sciure jalizze ‘e cucuzzielle, lavate, asciuttate, senza màstilo e ppestílo  (gambo e pistillo) e murcellate a lla sanfason,

2 spicule  d’aglio ammunnate e ntretate finu fino,

‘na farinula pe bbroro veggetale,

2 bustine ‘e safrone,

200 gramme ‘e   provola affummecata tagliata  a ffarinule ‘e ½ cm. ‘e ‘squina,

  ‘na presa ‘e sale duppio,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco  q.c.n. v..
pecorino grattugiato due cucchiai
 ‘Nu bicchiere e miezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio.  

Comme se fa

Dinto a ‘na prupurziunata tiella ca nun azzecca ricà miezu bicchiere d’uoglio e a ffuoco allero fà piglià culore ‘o ttrigliato d’aglio; appena è ppronto agnadí ‘e cucuzzielle e ‘e piezze ‘e sciure ‘e cucuzzielle murcellate (spezzettati); ‘nfonnere cu meza ciotola  d’acqua vullente addó è stato accumpliato ‘a farinula pe bbroro veggetale e ‘e ddoje  bustine ‘e safrone e lassà cocere pe ddiece minute sempe a ffuoco allero.

 Fraditanto dinto a ‘na zupperella   sbattere buono ll’ova  cu ‘na presa ‘e sale fino ,ddoje prese ‘e   pepe e  ‘nu paro  ‘e cucchiare ‘e caso pecurino.Arvere ‘a pasta tenente tenente dinto a otto litre d’acqua salata vullente, scularla a mmestiere, cunnirla cu miezu bicchiere d’uoglio  e passarla pe mez’ora dint’â jacciaja; súbbeto doppo ammiscarla cu ll’ova sbattute e agnadirve ‘a trufa ‘e cucuzzielle e ‘e ffarinule ‘e provola;ammiscà,  cummiglià e lassà ‘nzapurí pe ‘nu quarto d’ora ammiscanno ògne ttanto; chistu fatto è sustanziale pe ‘na bbona riuscita d’ ‘o piatto.Ricà miezu bicchiere  d’uoglio dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro e a ffuoco sustenuto farlo callentà; appena è caudo, agnadirce ‘a pasta cunnita  furmanno cu ‘a pressione ‘e ‘na furchetta ‘nu strato uniforme; fà suassà pe cquatto minute ‘nu lato e pe cquatto chill’atu lato; p’avutà ‘a frittata ajutarse cu ‘nu prupurziunato piatto o cupierchio. Serví a ffelle ‘sta frittata  cauda o pure fredda. Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

raffaele bracale

 

 

 

 

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