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VERMICELLUNE SAFRUNATE CU ‘E SCIURILLE JALIZZE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone 600 gramme ‘e vermicellune, 200 gramme ‘e pancetta affummecata ttagliata a vvarriglie, 12 sciurille jalizze(gialli), lavate, asciuttate, steresate (privati) d’ ‘o pístilo e fatte a pezzulle, ‘nu bicchiere d’uoglio ‘aulive dunciglio, ‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto, ddoje bustine ‘e safrone, ‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo, 150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino, sale duppio ‘na vrancata
Comme se fa Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e cupierchio, ‘o bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, e a ffuoco allero farle piglià culore, agnadí ‘a pancetta tagliata a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘‘e dduje puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,salà, agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó so’ state accumpliate ‘e ddoje bustine ‘e safrone, ‘e sciurille a pezzulle e cuntinuà ‘a cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.
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