martedì 22 settembre 2020

VERMICELLUNE SAFRUNATE CU 'E SCIURILLE JALIZZE

 

VERMICELLUNE SAFRUNATE CU ‘E SCIURILLE JALIZZE

 

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e vermicellune,

200 gramme  ‘e  pancetta affummecata ttagliata a vvarriglie,

12 sciurille  jalizze(gialli), lavate, asciuttate, steresate (privati) d’ ‘o pístilo e fatte a pezzulle,

‘nu bicchiere  d’uoglio ‘aulive dunciglio,

‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,

ddoje bustine ‘e safrone,

 ‘na  cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,

150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino,

sale duppio ‘na vrancata
sale fino e pepe janco  q.n. s.

 

Comme se fa

Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e cupierchio, ‘o bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, e a ffuoco allero farle piglià culore, agnadí ‘a pancetta tagliata a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘‘e dduje puparuncielle  pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,salà, agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó so’ state accumpliate ‘e ddoje bustine ‘e safrone, ‘e sciurille a pezzulle   e cuntinuà ‘a cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.

Àrvere teniente teniente ‘e vermicellune dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â cazzarola cu ‘o zuco caudo. Ammiscà, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo,  fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà, derrammà ‘e purzione cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco e cu ‘nu filo d’uoglio a ccruro.Serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse vermicellune safrunate cu ‘e sciurille jalizze.

 

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

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