lunedì 7 settembre 2020

MEZEPENNE SAFRUNATE CU ZZAMPUGLIATA ‘E CUCUZZIELLE

 

MEZEPENNE  SAFRUNATE CU ZZAMPUGLIATA ‘E CUCUZZIELLE

 

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e mezepenne,

 ‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro, ammunnata e ntretata fina fina,

ciento gramme ‘e pancetta affummecata  tagliata a ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina,

600 gramme ‘e cucuzzielle piccerille,

tre  bustine ‘e safrone,

‘nu cerasiello percante(piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,

 ‘nu bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,

 

100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,

‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,

sale duppio ‘na vrancata,

sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.

 

Comme se fa

  Appruntà apprimma ‘a zampugliata ‘e cucuzzielle

ricanno ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a ffuco allero fà piglià culore ô ttrigliato ‘e cepolle e ô cerasiello percante; a ‘stu punto agnadí dint’â tiella ‘e ffarinule ‘e pancetta i ‘e cucuzzielle lavate asciuttate e tagliate a rundelle ‘e miezu centimetro ‘e spessore; ‘nfonnere tutto  cu ‘o bicchiere ‘e vino,farlo svapurà e fà suassà pe ddiece  minute sempe a ffuoco allero.A ffine ‘e cuttura revacà tutto dinto a ‘nu mmiscraturo e siffulà nfi’ a uttené ‘na zampugliata críceta, dellicata e malacosa e tenerla ‘ncaudo dint’â tiella    Fraditanto arevere teniente teniente ‘e mezepenne dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio)e safrunata cu ‘e ttre bustine ‘e safrone. Scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘a zampugliata; agnadí tutt’ ‘o ccaso pecurino, ammiscà e misturà pe cinche minute; â fine a ffuoco stutato  derrammà cu ‘o ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino;  ammiscà ancòra e ‘mpiattà.

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nessun commento: