MEZEPENNE SAFRUNATE CU ZZAMPUGLIATA ‘E CUCUZZIELLE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone
600 gramme ‘e mezepenne,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro, ammunnata e ntretata fina fina,
ciento gramme ‘e pancetta affummecata tagliata a ffarinule ‘e ‘nu cm. ‘e squina,
600 gramme ‘e cucuzzielle piccerille,
tre bustine ‘e safrone,
‘nu cerasiello percante(piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,
‘nu bicchiere d’ uoglio ‘auliva dunciglio,
100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.
Comme se fa
Appruntà apprimma ‘a zampugliata ‘e cucuzzielle
ricanno ll’uoglio dinto a ‘na prupurziunata tiella e a ffuco allero fà piglià culore ô ttrigliato ‘e cepolle e ô cerasiello percante; a ‘stu punto agnadí dint’â tiella ‘e ffarinule ‘e pancetta i ‘e cucuzzielle lavate asciuttate e tagliate a rundelle ‘e miezu centimetro ‘e spessore; ‘nfonnere tutto cu ‘o bicchiere ‘e vino,farlo svapurà e fà suassà pe ddiece minute sempe a ffuoco allero.A ffine ‘e cuttura revacà tutto dinto a ‘nu mmiscraturo e siffulà nfi’ a uttené ‘na zampugliata críceta, dellicata e malacosa e tenerla ‘ncaudo dint’â tiella Fraditanto arevere teniente teniente ‘e mezepenne dinto a ‘na caurara cu otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio)e safrunata cu ‘e ttre bustine ‘e safrone. Scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘a zampugliata; agnadí tutt’ ‘o ccaso pecurino, ammiscà e misturà pe cinche minute; â fine a ffuoco stutato derrammà cu ‘o ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino; ammiscà ancòra e ‘mpiattà. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale
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