VERMICELLUNE ‘E ‘NTERR’A LL'ARENA
chello ca serve pe sseje perzone
600 gramme ‘e vermicellune,
400 gramme ‘e tunno sott’uoglio,
‘nu bicchiere e miezo d’uoglio ‘auliva dunciglio,
dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate,
100 gramme d’aulive nere desciussate e ntretate,
100 gramme ‘e chiapparielle sotto sale sciacquate e asciuttate,
100 gramme ‘e sulumiglie d’alice salate sott’uoglio,
‘nu cerasiello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,
100 gramme ‘e pane ‘rattato arruscato ô tiesto,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino,
sale duppio ‘na vrancata,
sale fino e ppepe janco macenato a ffrisco q.n.s.,
Comme se fa
Dinto a ‘na prupurziunata tiella a sponna auta ricà ll’uoglio, agnadirve ‘e duje spicule d’aglio ammunnate e ntretate, ‘nu puparunciello percante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo e farle callentà a ffuoco allero; appena ‘o ttrigliato d’aglio à pigliato culore agnadí ‘o ttunno sculato e smullecato, ‘e sulumiglie d’alice salate sott’uoglio e lassà suassà tutto cosa sempe a ffuoco allero pe cinche minute;agnadí ll’aulive desciussate e ntretate, ‘e chiapparielle e lassà cocere avascianno ‘o ffuoco pe quinnece minute accuncianno, a ffine cuttura ‘e pocu ssale fino e ppepe macenato a ffrisco.
Mettere a ffuoco auto ‘na caurara cu otto litre d’acqua salata (vrancata ‘e sale duppio) e appena ll’acqua jesce a vollere, àrvere pronte pronte ‘e vermicellune; scularle nun troppo asciutte e revacarle dint’â tiella cu ‘o zuco, derrammarle cu ‘o ppane ‘rattato arruscato ô tiesto e tuïglià pe quatto minute a ffuoco miccio;fora d’ ‘o ffuoco derrammà cu ‘o tuppeto ‘e prutusino lavato asciuttato e ntretato finu fino, ammiscà e ‘mpiattà servenno ancòra caude ‘e fuculare chisti vermicellune sabruse!
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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