martedì 22 settembre 2020

VERMICELLUNE CU 'E SSECCETELLE

 

VERMICELLUNE CU ‘E SSECCETELLE

 

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e vermicellune,

500 gramme (piso lisso) ‘e seccetelle pulezzate, lavate e ttagliate a vvarriglie,

‘nu bicchiere e mmiezo d’uoglio ‘aulive dunciglio,

dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate,

500 gramme ‘e passata ‘e pummarola,

‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto,

‘na lomma d’ accio ammunnata,  lavata e ntretata,

‘na pastenaca ammunnata,  lavata e ntretata,

meza cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle  pirciante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino,

sale duppio ‘na vrancata
sale fino e pepe janco  q.n. s.

 

Comme se fa

Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e cupierchio, ‘nu bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, cepolla, accio e ppastenaca e a ffuco allero farle piglià culore, agnadí ‘e seccetelle pulezzate, lavate e ttagliate a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘a passata ‘e pummarola‘e dduje puparuncielle  pirciante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,salà e cuntinuà ‘a cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.

Àrvere teniente teniente ‘e vermicellune dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â cazzarola cu ‘o zuco caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo,  fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà, derrammà ‘e purzione cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco e cu ‘nu filo d’uoglio a ccruro.Serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse vermicellune cu ‘e seccetelle.

 

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

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