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VERMICELLUNE CU ‘E SSECCETELLE
Chello ca ce vo’ pe sseje perzone 600 gramme ‘e vermicellune, 500 gramme (piso lisso) ‘e seccetelle pulezzate, lavate e ttagliate a vvarriglie, ‘nu bicchiere e mmiezo d’uoglio ‘aulive dunciglio, dduje spicule d’aglio ammunnate e ntretate, 500 gramme ‘e passata ‘e pummarola, ‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto, ‘na lomma d’ accio ammunnata, lavata e ntretata, ‘na pastenaca ammunnata, lavata e ntretata, meza cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje
puparuncielle pirciante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate
(incisi) p’ ‘o lluongo, sale duppio ‘na vrancata
Comme se fa Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e cupierchio, ‘nu bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, cepolla, accio e ppastenaca e a ffuco allero farle piglià culore, agnadí ‘e seccetelle pulezzate, lavate e ttagliate a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘a passata ‘e pummarola‘e dduje puparuncielle pirciante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,salà e cuntinuà ‘a cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute.
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