VERMICELLUNE CU ‘A CREMA ‘E CARCIOFFOLE Chello ca serve pe sseje perzone 8 carcioffole viulette napulitane, 600 gramme ‘e vermicellune, ddoje farinule pe bbroro veggetale, miezu litro ‘e latte retunno, ‘nu cucchiaro ‘e farina, ‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio, ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e scamazzato. sale duppio ‘na vrancata, sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s., ‘o zuco ‘e ‘nu limone, ‘nu túppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fine, sale fino q.n.s..
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Comme se fa
Pulezzà ‘e ccarcioffole, tagliarle p’ ‘o lluongo primma
â mmità e ppo a quarticelli, levà ‘e pile
e metterle dinto a acqua fredda e zuco ‘e limone. Dinto a ‘na
prupurziunata tiella a ffuoco allero fà piglià culore all’ aglio dinto a
ll’uoglio vullente; sculà ‘a ll’acqua ‘e
carcioffole e metterle dint’â cunnimma e farle zuffrijere; accuncià ‘e sale e
ppepe janco mmacenato a ffrisco; fraditante cu ‘e ddoje
farinule e ‘nu litro d’acqua fà ‘nu bbroro vullente e ricarlo dint’â tiella. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale
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