TAGLIULINE SACICCIA E CCAVULISCIORE Chello ca ce vo’ pe sseje perzone 600 gramme ‘e tagliuline a ll’uovo, 500 gramme (piso lisso) ‘e cemmetelle ‘e cavulisciore arvate, 600 gramme ‘e saciccia spullecata, ‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio, 100 gramme ‘e ricotta ‘e pecura, ‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo, ‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, 2 bustine ‘e safrone, 100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino, sale duppio ddoje vrancate, sale fino e ppepe janco q.n.s. ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino. |
Ammunnà ‘o cavulisciore, pigliarne ‘e cemmetelle scartanno ‘o turzo,lavarle e metterle a arvere dinto a ttre litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle cruccante e tenerle ‘ncaudo. Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà ll’uoglio, agnadí
‘o ttrigliato ‘e cepolla e a ffuoco allero farlo piglià culore; agnadí ‘a
saciccia lavata, spellata e spullecata e farla suassà avascianno ‘o ffuoco pe
‘nu quarto d’ora; a ‘stu punto accumplià (sciogliere) dinto a ‘nu bicchiere
‘e latte retunno caudo ‘e ddoje bustine ‘e safrone e cu ‘stu latte dessatà
(stemperare) ‘a ricotta e revacarla dint’â tiella, agnadí ‘e cemmetelle ‘e cavulisciore tenute ‘ncaudo, accuncià ‘e sale e ppepe e cuntinuà ‘a
cuttura a ffuoco miccio pe cinche minute. Arvere teniente teniente ‘e
tagliuline dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale
duppio); scularle vierde vierde, revacarle dint’ â tiella cu ‘a cunnimma
appruntata, ammiscà a mmestiere, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino e fora d’
‘o ffuoco cu ‘o tuppeto ‘e prutusino
lavato,asciuttato e ntretato finu fino. Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale! Raffaele Bracale
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