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RICATUNE PIRCANTE Chello ca serve pe sseje
perzone 600 gramme ‘e ricatune, 400 gramme ‘e passata ‘e
pummarole, 150 gramme d’aulive nere
desciussate, 150 gramme d’aulive
janche desciussate, ‘na cepolla
ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata finu fina, dduje cerasielle
pirciante (piccanti)lavate,
asciuttate e grabbate (incisi) p’
‘o lluongo, ‘nu bicchiere
d’uoglio ‘auliva dunciglio, 50 gramme ‘e pignuole arruscate ô tiesto, 100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino, n’ abbunnante
tuppeto ‘e prutusino
lavato, asciuttato e ntretato sale duppio ‘na
vrancata, sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s. Comme se fa Ntretà a pezzulle tutte ll’aulive;subbeto doppo
ricà dinto a ‘na prupurziunata tiella ‘o bicchiere d’uoglio,
‘o ttrigliato ‘e cepolla, ‘e duje cerasielle
pirciante (piccanti)lavate,
asciuttate e grabbate (incisi) p’
‘o lluongo e tenerle a ffuoco allero nfi’ a cche tutto nun piglia piglia
culore; a ‘stu punto ricà ‘a passata ‘e pummarola, ll’aulive ntretate e ‘e
pignuole arruscate ô
tiesto, accuncià ‘e sale e
ppepe e fà cocere pe quinnece minute. Fraditanto
àrvere dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio)
‘e ricatune; scularle teniente teniente e revacarle dint’â tiella cu ‘a sarza
‘e pummarola, ammiscà e agnadí ‘o ccaso pecurino e tuïglia pe cinche minute a
ffuoco miccio ammiscanno dellicatamente. ‘Mpiattà derrammanno ‘e purzione
cu abbunnante prutusino
lavato, asciuttato e ntretato; serví
‘ntavula caude ‘e fuculare ‘sti ricatune pircante. Vine: Sustanziuse vine russe d’ ‘a Campania (Solopaca, Aglianico,
Piedirosso,Campi Flegrei d.o.c., Taurasi), spilate n’ora primma d’ausarle,passate
dinto a ‘na carrafa p’ ‘e ffà piglià aria
e servute a ttiempo (temperatura)
‘e stanza pe magnà. Mangia Napoli, bbona salute! Scialàteve e
cunzulàteve ‘o vernecale! |
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