mercoledì 9 settembre 2020

PIRCIATIELLE SAFRUNATE CU ‘E SCIURE ‘E CUCUZZIELLE

PIRCIATIELLE  SAFRUNATE CU ‘E SCIURE ‘E CUCUZZIELLE

Chello ca ce vo’ pe sseje perzone

600 gramme ‘e pirciatielle,

 ‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata finu fino,

dduje puparuncielle  percante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,

‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

100 gramme d’aulive janche desciussate e ntretate,

30 sciure frische  ‘e cucuzzielle lavate asciuttate e ntretate levanno ‘o siéstito,

ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente,

sale duppio ‘na   vrancata,

sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.

‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato.

 

comme se fa

 

 Lavà e  asciuttà ‘e sciure frische  ‘e cucuzzielle e ntretarle levanno ‘o siéstito centrale; ntretà ‘nzieme ê sciure  pure  ll’aulive janche desciussate . Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà ll’uoglio cu ‘o ttrigliato ‘e cepolla  e tenerlo a ffuoco miccio nfi’ a cche ‘a cepolla  piglia culore;  a ‘stu punto agnadí ‘e dduje puparuncielle  percante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo e fà cocere pe  cinche    minuti, avascianno ‘o  ffuoco  e ammiscanno spisso;  agnadí ‘e sciure e ll’aulive ntretate, agnadí ‘e ddoje bustine ‘e safrone accumpliate cu miezu bicchiere d’acqua vullente,

e fà ‘nzapurí ‘o zuco pe ddiece  minute;  agghiustà ‘e sale  fino e ppepe  janco mmacenato a ffrisco  e mantené ‘ncaudo.

 

 

Àrvere teniente teniente ‘e pirciatielle dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle  dint’ â tiella cu ‘o zuco caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo,  fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e  ntretato e  cu abbunnante  pepe janco mmacenato a ffrisco  . Ammiscà, ‘mpiattà e serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse pirciatielle safrunate.

 

Vino:  asciutte e profumate janche  nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.

Magna Napule,  bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!

Raffaele Bracale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nessun commento: