mercoledì 13 febbraio 2013

PURPETTE ‘E MULIGNANE

PURPETTE ‘E MULIGNANE Chello ca ce vo’ pe cquatto perzone ‘nu kilò ‘e mulignane viulette napulitane, 3 ova, 100 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino, 250 gramme ‘e mullica ‘e pane ammullata cu ‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo, ‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino, ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, aswciuttato e ntretato finu fino, 50 gramme ‘e pignuole, sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n.v. sale duppio ‘na vrancata, farina q.c.n.v., abbunnante uoglio pe frijere. comme se fa Doppo d’avé lavato ‘e mulignane,asciuttarle e tagliarle a ffarinule ‘e duje cm. ‘e squina e metterle a cocere pe 10 o 15minute dinto a abbunnante acqua vullente salata cu ‘na vrancata ‘e sale duppio. Scularle, farle arrefreddà ‘nu poco e mmacenarle dinto a ‘nu passaverdure; recoglierle dinto a ‘na zuppiera, e agnadirví ‘e ttre ova,’o caso pecurino rattato finu fino,‘a mullica ‘e pane ammullata cu‘nu bicchiere ‘e latte retunno caudo,‘nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato finu fino,‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato finu fino,50 gramme ‘e pignuole; accuncià ‘e sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco, ‘mpastà ‘o cumposto a mmane verniciate d’uoglio e furmà tanti purpette grosse comme a ‘nu mennarinulo; fraditanto ricà dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro abbunnante uoglio pe frijere e farlo callentà; appena è ppronto ‘nfarenà ‘e purpette e frijerle poche pe vvota dinto a ll’uoglio vullente nsi’ a cche nun so’ ndurate; pigliarle cu ‘na spumàdera e metterle pe dduje minute ‘ncopp’ a ‘nu fuoglio ‘e carta asciugante e ppo servirle ‘ntavula comme cuntorno o trasetura. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale . .

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