MURZELLE ‘E PREVETE
Chello ca serve pe 6 perzone:
12 uova
200 gramme ‘e prusutto cruro tagliato a vvarriglie (listarelle) ‘e centimetre 5x3x2,
200 gramme ‘e casocavallo pudolico tagliato a vvarriglie (listarelle) ‘e centimetre 5x3x2,
sauza ‘e pummarola
(priparata cu ‘nu bicchiere d'uoglio ‘aulive dunciglio,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata fina fina,
miezu kilò ‘e pummarole fresche Roma o San Marzano, lavate, àrvate, spellate e ffatte a ffarinule grosse, oppure ‘na bbuatta ‘e miezu kilò ‘e pummarole spellate,
‘Nu spiculo d’aglio ammunnato e ntretato,
‘na fraschetella ‘e peperna lavata, asciuttata e ntretata fina fina,
50 gramme ‘e caso pecurino rattato,
sale fino e ppepe niro macenato a ffrisco q.n.s. ,
‘nu bicchiere d’uoglio pe ffrijere
comme se fa:
Arapí ll’ova dinto a ‘na zupperella,agnadí sale,pepe niro macenato a ffrisco e ttutto ‘o ccaso e sbattere pe paricchiu tiempo. Ricà poco pe vvota ll’uoglio pe ffrijere dint’ a ‘na tielloccia, farlo callentà e servennose ‘e ll’va sbattute fà tanti suttile filosce gruosse comm’ ô plinto d’ ‘a tielloccia.
Mettere ‘ncopp’ a ògne filusciello tre o quatto varriglie ‘e presutto e tre o quatto varriglie ‘e pruvulone; cummiglià ògni filusciello cu n’atu filusciello e fermarle cu dduje steccadente. Sistimà chesti murzelle una vicina a ll’ata dinto a ‘na cummedità, bbona p’ ‘o tiesto,auntata cu ‘nu poco ‘e sarza ‘e pummarola,agnadí pe coppa ata sarza e
mannà pe diece minute dint’ô tiesto caudo(180°). Fà raffreddà e serví ‘ntavula comme trasetura ‘nzieme a ppiezze ‘e latticine frisce.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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