TREGLIE Ô TIESTO
(triglie al forno)
Nota
Se tratta ‘e ‘nu piatto facile,tassuso (veloce) e sabruso.
chello ca serve pe 6 perzone
12 treglie ‘e morze,
miezu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
‘o zuco, passato a cculaturo,‘e duje limune ‘e Surriento,
‘nu cucchiaro d’arecheta secca,
sale duppio cunnito q.n.s.
comme se fa
Pulezzà ‘e treglie levanno tutt’ ‘e scame, capa, coda e spine; spàrtere ognuna p’ ‘o lluongo facennone dduje sulumiglie, lavarle e asciuttarle.
Auntà cu ddoje dete d’uoglio ‘na cummedità bbona p’ ‘o tiesto e metterce dinto tutt’ ‘e sulumiglie uno vicino a ll’ato; sbattere dinto a ‘na ciotola ll’uoglio rummaso cu ‘o zuco ‘e limone passato a culaturo e ‘o ssale duppio cunnito e ricà ‘sta sarzulella ‘ncopp’ê sulumiglie; cumpletà ‘a priparazzione derrammannoce ‘ncoppa ‘o cucchiaro d’arecheta. Passà dint’ ô tiesto ggià caudo (180°) e lassà cocere pe scarze diece minute.Serví caude ‘e tiesto. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale
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