lunedì 11 marzo 2013

FRITTATA ‘E MACCARUNE SAFRUNATA

FRITTATA ‘E MACCARUNE SAFRUNATA Chello ca ce vo’ pe ddoje perzone 400 gramme ‘e vermecielle o ‘e bucatine arvate teniente teniente dinto a otto litre d’acqua salata vullente, sculate a mmestiere e passate pe mez’ora dint’â jacciaja, 4 ova, 2 cucuzzielle vierde napulitane, lavate, asciuttate, spuntate e ttagliate a rundelle doppie ½ cm., 4 gruosse sciure jalizze ‘e cucuzzielle, lavate, asciuttate, senza màstilo e pestílo (gambo e pistillo) e spezzettate â zanfasòn, 2 spicule d’aglio ammunnate e ntretate finu fino, ‘na farinula pe bbroro veggetale, 2 bustine ‘e safrone, 200 gramme ‘e provola affummecata tagliata a ffarinule ‘e ½ cm. ‘e ‘squina, ‘na presa ‘e sale duppio, sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.c.n. v.. pecorino grattugiato due cucchiai ‘Nu bicchiere e miezo d’ uoglio ‘auliva dunciglio. Cpmme se fa Dinto a ‘na prupurziunata tiella ca nun azzecca ricà miezu bicchiere d’uoglio e a ffuoco allero fà piglià culore ‘o ttrigliato d’aglio; appena è ppronto agnadí ‘e cucuzzielle e ‘e piezze ‘e sciure ‘e cucuzzielle jalizze, lavate, asciuttate, senza màstilo e pestílo (gambo e pistillo) e spezzettate â zanfasòn; ‘nfonnere cu ‘nu cuppino d’acqua vullente addó so’ state accumpliate‘a farinula pe bbroro veggetale, e ‘e ddoje bustine ‘e safrone e lassà cocere a ffuoco allero pe diece minute; â fine regulà ‘e sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco e mantenere ‘ncaudo. A ‘stu punto sbattere ll’ova dinto a ‘na zupperella cu ‘na presa ‘e sale fino, ddoje prese ‘e pepee ‘nu pare ‘e cucchiare ‘e caso pecurino. Arvere ‘a pasta dinto a otto litre d’acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularla pronta pronta,metterla dinto a ‘na zuppiera, cummirla cu ‘nu filo d’uoglio e mannarla ‘nghiacciaja pe mez’ora; súbbeto doppo ammiscarla cu ll’ ova sbattute, agnadí’e cucuzzielle e ‘e sciure fritte e ‘e ffarinule ‘e provola; cummiglià e lassà ‘nzapurí allimmeno ‘nu quarto d’ora ammiscanno ògne ttanto; ‘stu fatto s’ à dda fà assulutamente si no ‘o piaqtto nun riesce. Ricà tre ddete d’uoglio dinto a ‘na tiella ‘e fierro niro e a ffuoco allero fallo bbuono callentà; comme è pronto, revacà dinto a ‘sta tiella ‘a pasta cunnita furmanno aiutannose cu ‘na frucchetta ‘nu cuscio apprettato;suassà a mmestiere pe cquatto minute ‘na faccia e pe cquatto minute chell’ata; (p’avutà ‘a frittata ajutarse cu ‘nu gruosso cupierchio o cu ‘nu piatto ‘e purtata). Serví cauda o pure fredda comme cchiú ppiace. raffaele bracale

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