venerdì 12 ottobre 2012

VERMICELLUNE SAFRUNATE CU ‘E SCIURILLE JALIZZE

VERMICELLUNE SAFRUNATE CU ‘E SCIURILLE JALIZZE Chello ca ce vo’ pe sseje perzone 600 gramme ‘e vermicellune, 200 gramme ‘e pancetta affummecata ttagliata a vvarriglie, 12 sciurille jalizze(gialli), lavate, asciuttate, steresate (privati) d’ ‘o pístilo e fatte a pezzulle, ‘nu bicchiere d’uoglio ‘aulive dunciglio, ‘nu bicchiere ‘e vino janco asciutto, ddoje bustine ‘e safrone, ‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata, dduje puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo, 150 gramme ‘e caso pecurino rattato finu fino, ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato,asciuttato e ntretato finu fino, sale duppio ‘na vrancata sale fino e pepe janco q.n. s. Comme se fa Ricà dinto a ‘na prupurziunata cazzarola, pruvvista ‘e cupierchio, ‘o bicchiere d’ uoglio,agnadirve ‘o ttrigliato d’aglio, e a ffuoco allero farle piglià culore, agnadí ‘a pancetta tagliata a vvarriglie,’nfonnerle cu ‘o vino, lassarlo svapurà, agnadí ‘‘e dduje puparuncielle pircante (piccanti)lavate, asciuttate e grabbate (incisi) p’ ‘o lluongo,salà, agnadí ‘nu bicchiere d’acqua vullente addó so’ state accumpliate ‘e ddoje bustine ‘e safrone, ‘e sciurille a pezzulle e cuntinuà ‘a cuttura a cazzarola cummigliata pe vinte minute. Àrvere teniente teniente ‘e vermicellune dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle dint’ â cazzarola cu ‘o zuco caudo. Ammiscà, derrammarle cu ‘o ccaso pecurino rattato finu fino e tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà, derrammà ‘e purzione cu abbunnante pepe janco mmacenato a ffrisco e cu ‘nu filo d’uoglio a ccruro.Serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse vermicellune safrunate cu ‘e sciurille jalizze. Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta. Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!! Raffaele Bracale .

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