lunedì 16 luglio 2012
‘NZALATA ‘E FASULE CANNELLINE
‘NZALATA ‘E FASULE CANNELLINE
Chello ca ce vo’ pe quatto perzone
Tre buccaccielle (de ‘nu quarto ll’uno) ‘e fasule cannelline arvate,
‘na grossa pummarola custuluta,lavata asciuttata e tagliata a fellocce ‘e miezu centimetro,
200 gramme d’aulive ‘e Gaeta desciussate,
‘na cepolla ndurata ammunnata e ntretata,
‘nu tuppeto ‘e vasenicola lavato, asciuttato e murcellato (spezzettato) a mmano senza curtiello,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,
tre tazzulelle d’acito ‘e vino janco,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco (q.c.n.v.)
comme se fa
Revacà ‘e fasule arvate dinto a ‘nu culaturo e sciacquarle sotto a ll’acqua fredda; scularle bbuono e metterle dinto a ‘na zupperella; agnadí ‘e fellocce ‘e pummarola, ‘a cepolla ntretata e ll’aulive desciussate; ammiscà dellicatamente cu ‘na cucchiarella ‘e lignamme. Dinto a ‘na ciutulella sbattere cu ‘na furchetta ll'uoglio, ll'acito, ‘o ssale e ‘o ppepe janco mmacenato a ffrisco. Ricà a ffilo ‘sta sarzulella ‘ncopp’â ‘nzalata ‘e fasule,agnadí ‘o tuppeto ‘e vasenicola lavato, asciuttato e murcellato a mmano senza curtiello, ammiscà e primma ‘e servirla fà passà ‘sta ‘nzalata mez’ora p’ ‘a jacciaja.
Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e cunzulàteve ‘o vernecale!!
raffaele bracale
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