venerdì 27 gennaio 2012

RICCE ‘E FURETANA â SURRENTINA

RICCE ‘E FURETANA â SURRENTINA

chello ca serve pe sseje perzone

600 gramme ‘e ricce ‘e furetana,
miezu kilò ‘e mulignane viulette napulitane,
400 gramme ‘e passata ‘e pummarola,
‘na cepolla ndurata ‘e Muntoro ammunnata e ntretata,
‘nu puparunciello pirciante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (inciso) p’ ‘o lluongo,
400 gramme ‘e muzzarella tagliata a ffarinule piccerelle,
‘nu bicchiere d’uoglio ‘auliva dunciglio,

sale duppio ‘ddoje vrancate,
sale fino e ppepe janco mmacenato a ffrisco q.n.s.
100 gramme ‘e pecurino rattato finu fino,
‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato.

comme se fa

Lavà e asciuttà ‘e mulignane levanno ‘e streppune e ‘e ddoje ponte; tagliarle a felle doppie dduje centimetre e sestimarle a ccuscie (derrammate ognuno ‘e sale duppio) dinto a ‘nu scolapasta pe ‘na mez’ora.
Scularle, sciacquarle sotto a ‘nu strèpeto d’acqua fredda, spremmerle a tagliarle a ffarinule ‘e tre centimetre pe dduje pe ttre. Sciacquarle ancòra.
Dinto a ‘na prupurziunata tiella ricà ll’uoglio cu ‘o ttrigliato ‘e cepolla e tenerlo a ffuoco miccio nfi’ a cche nun à pigliato culore; agnadí ‘e ffarinule ‘e mulignane, aizà ‘o ffuoco e fà cocere pe ddiece minute; auní ‘a passata ‘e pummarole, ‘o puparunciello pirciante (piccante)lavato, asciuttato e grabbato (incisi) p’ ‘o lluongo,e fà cocere pe n’ati ddiece minuti, ma avascianno ‘o ffuoco e ammiscanno spisso; agghiustà ‘e sale fino e mantené ‘ncaudo.


Àrvere teniente teniente ‘e ricce ‘e furetane dinto a otto litre ‘e acqua vullente salata (vrancata ‘e sale duppio), scularle e revacarle dint’ â tiella cu ‘o zzuco caudo. Tenerle a ffuoco allero pe ‘nu paro ‘e minute e a ll’urdemo, fora dô ffuoco, derrammàrle cu ‘nu tuppeto ‘e prutusino lavato, asciuttato e ntretato. Ammiscà, ‘mpiattà derrammà cu ‘o ccaso e ‘o ppepe mmacenato a ffrisco e serví caude ‘e fuculare ‘sti sabruse ricce ‘e furetane â surrentina.

Vino: asciutte e profumate janche nustrane ( Solopaca, Capri, Ischia, Falanghina, Fiano, Greco ‘e Tufo) fridde ‘e jacciaja o ‘e ‘rotta.
Magna Napule, bbona salute! Scialàteve e aggarbbatéve ‘o vernecale!!
Raffaele Bracale

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